© Enjoy Diving Nederland I Disclaimer

PADI Duikopleidingen

Wil jij ook een internationaal erkend duikbrevet halen? Dat kan bij Enjoy Diving Nederland. Onderstaand een overzicht van de opleidingen die je bij ons kunt volgen.

Open Water Diver

Al op de eerste cursusdag ga je, met gebruik van de complete duikuitrusting, je eerste duik in het zwembad maken. De cursus is erg praktijkgericht en je hebt dan ook alle gelegenheid om in een comfortabel, verwarmd zwembad aan de duikuitrusting te wennen en de vaardigheden te leren die je nodig hebt voor de buitenduiken. Voorafgaand aan de zwembadduiken neemt je instructeur de theorie met je door en behandelt eventuele vragen. Gedurende deze periode leer je bovendien onze instructeurs kennen als geduldige en vriendelijke professionals die er alles aan zullen doen om van jouw duikcursus een onvergetelijke tijd te maken. Je eerste buitenduiken zijn altijd even spannend. Wat ga je zien, hoe zal het zicht zijn, zwemmen er grote vissen, hoe lang doe ik met mijn lucht... Die eerste duiken zijn de belangrijkste van je leven. De indrukken en ervaringen die je hier opdoet zijn bepalend of jij duiken wel of niet leuk vindt. Wij vinden het belangrijk dat je bij deze duiken door je eigen instructeur begeleid wordt. Je hebt deze reeds leren kennen en weet dat je hem / haar volledig kunt vertrouwen om je wegwijs te maken in deze voor jou nieuwe omgeving. Bij Enjoy diving vinden we dat je voor de beginnersopleidingen geen eigen materiaal hoeft aan te schaffen. In ons duikcentrum zorgen wij ervoor dat je met modern en comfortabel duikmateriaal leert duiken.
Meer info Meer info

Advanced Open Water

Na het behalen van je Padi Open Water brevet wil je natuurlijk je kennis en ervaring van het duiken vergroten om zoveel mogelijk uit je nieuwe hobby te halen. Dit kan bijvoorbeeld via de Advanced Open Water cursus waarin je kennis maakt met 5 specialties. Tijdens deze praktijkgerichte opleiding worden vaardigheden en ervaringen verder uitgebreid. Er staan verschillende specialties centraal. Hiervan zijn "Onderwaternavigatie" en "Diepduiken" verplicht. De overige drie worden in onderling overleg bepaald. Als je voor deze cursus geslaagd bent, kun je verder richting Padi Rescue Diver. Bovendien staan de deuren open om allerlei specialty-cursussen (zie verder bij specialty cursussen) te gaan volgen. Cursusopbouw : 5 specialty duiken Theorie opleiding: zelfstudie en korte bespreking van de theorie.
Meer info Meer info

Rescue Diver

Bij de aanvang van deze cursus ben je op een belangrijk punt beland. Je hebt gekozen om je hobby niet alleen voor jezelf te houden. Tijdens de Rescue cursus leer je naar anderen te kijken. Duiken brengt net als iedere andere activiteit risico’s met zich mee. Aan het einde van de cursus ben jij in staat te reageren op verschillende scenario’s. Wat te doen bij een bewusteloze duiker aan de oppervlakte, hoe te handelen bij een vermiste duiker en wat is de beste methode om iemand verantwoord aan de oppervlakte te krijgen? Naast deze en andere praktijkopdrachten is er veel aandacht voor theorie. Je theoretische kennis omtrent duikongevallen wordt naar een hoger plan getild. Vrijwel iedereen die deze cursus heeft doorlopen, kijkt terug op een zeer geslaagde en waardevolle investering. Wanneer je ooit betrokken raakt bij een ongeval ben jij diegene die handelt. Op eigen initiatief of in opdracht van anderen, je weet waar je mee bezig bent. Deze gedachte is voor deelnemers vaak de drijfveer zich in te schrijven. Je verfijnt je vaardigheden in het voorkomen van ongevallen en het handelen wanneer deze toch gebeuren. Je bent actief betrokken bij een veilige uitvoering van de duiksport.
Meer info Meer info

Divemaster

Je kunt alleen tot de Padi Divemaster cursus worden toegelaten wanneer je de Padi Rescue Diver opleiding met goed gevolg afgesloten hebt. In de Divemaster cursus worden je duikvaardigheden verder geperfectioneerd. Je theoretische kennis wordt op een professioneel niveau gebracht. Je leert duikexcursies organiseren, veilig te leiden en toezicht te houden bij duiken. Verder leer je praktijkgericht om te assisteren bij de opleiding van duikers.
Meer info Meer info

Assistent Instructeur

Als PADI Assistant Instructor krijg je niet alleen ervaring als PADI-professional, maar begin je ook te leren wat het PADI-systeem van duikinstructie inhoudt. Je kunt helpen bij het lesgeven en beperkte lestaken op je nemen.
Meer info Meer info

Open Water Scuba Instructor

Voor info mail met onze Course Director via info@idclimburg.nl
Meer info Meer info